Свіже чи ні: перевіряємо м’ясо не відходячи від вітрини

Для того, щоб придбати м'ясо, сьогодні необов’язково прямувати до спеціалізованих магазинів. Адже всі його види – від курятини до яловичини, можна без проблем відшукати на вітринах супермаркетів. От тільки, як бути певним у свіжості продукту, і чи завжди висока ціна свідчить про його високу якість.
Про те, як перевірити свіжість м'яса, розповіли у популярному французькому виданні Sante Plus.
Міні-тест
Є один дуже простий тест, який допоможе вам моментально перевірити м’ясо на свіжість. Для цього стисніть поверхню продукту кінчиками пальців, потім відразу ж приберіть їх. Якщо м'ясо відразу повертається на місце, значить, воно дуже свіже, містить достатньо води і готове до вживання.
Якщо ж ця частина залишається нерухомою під тиском і не повертається до своєї первинної форми, значить, цей шматок м'яса вже недостатньо свіжий.
Колір
Якщо м'ясо має світло-рожевий, перламутровий або прямо-таки яскраво-червоний (яловичина) це говорить про те, що тварину годували поживним кормом: м'ясо свіже та нешкідливе. М'ясо, яке починає жовтіти – несвіже, краще таке не купувати.
Термін придатності
Завжди звертайте увагу на термін придатності м’яса. Якщо воно протерміноване або термін закінчується в той же день, радимо вам не купувати такий продукт, скільки б він не коштував.
Додаткові деталі, на які варто звернути увагу
Остерігайтеся відкритих упаковок, в яких без сумніву, вже живуть бактерії.
Переконайтеся, що всі шматки м’яса схожі між собою. Поміж красивих та апетитних можуть ховатися шматочки сумнівного вигляду або занадто жирні.
Дотримуючись цих порад, ви завжди їстимете безпечніше та здоровіше м’ясо, а ще не витрачатимете зайві кошти.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment